kioskmongo

2011-10-31
20:13:14

Volvo 740 Tribute
När vi la upp våran förra film med en 740 så behandlade vi den väl inte med den vördnad och respekt som vissa tycker att dessa gamla klenoder förtjänar, någon länkade den på garaget.org en av sveriges största bilforum och den vart årets fjärde mest kommenterade video inom loppet av ett dygn. Så mycket ilska och hat på en och samma plats är nog svårt att återskapa utan att dra hitler citat i en synagoga.
Vi bestämde i oss allafall för att göra en liten tribute film till den uppenbarligen högt värderade bilen Volvo 740 som plåster på såren och samtidigt få chansen att testa våran nya kamera glider! Alla förtjänar ju en andra chans eller hur? Nästa gång får vi väl slakta en saab istället även om dem för tillfället gör ett rätt bra jobb med att slakta sig själva
Har ni några åsikter eller idéer på saker ni vill se i framtiden är det bara lämna en kommentar!

2011-10-30
15:57:24

Fast Freddy Racing!
Här är filmen vi gjorde av matrialet från Tierp för någon månad sen! Kanske inte helt i linje med det vi brukar göra men det är ju alltid trevligt med lite omväxling! För er som inte läst eller glömt bort det inlägget så åkte vi iallafall med teamet för att filma en helg på nybyggda tierp arena och årets sista tävling. Det är Sveriges ända riktiga dragracing bana och väl värt ett besök! 

2011-10-25
14:14:42

Kioskmongon tar pulsen på Svensk Bilindustri!
I en tid när dem korta människorna i öst gör allt både billigare och bättre än oss är det svårt att blunda för det faktum att vi snart inte kommer ha någonting kvar att vara stolta över i vår vindpiskade isglass till land!
Så vi bestämde oss för att ta en liten nostalgitripp tillbaka till den tiden när svensk bilindustri pumpade ur sig succé efter succé och det inte stod made in china på allt från vantar till din flickväns Mr Rabbit!
Den fyrkantiga juvel till bil är byggd för att hantera nordiskt klimat (snöstorm och rattfyllor), tänk på det nästa gång ni ska byta upp er!
(den sanningsenliga versionen: Vi ville åka lite bil)

2011-10-11
00:32:45

Informativa Sara informerar!
Eftersom besökarantalet ligger ligger lika stadigt som Kicki Danielssons Bmi (nu när jag tänker efter känns det där inte som en helt perfekt liknelse) Jag menar att det håller en lika jämn nivå som estonia! Nee, asså..  Det är en jämn ström med besökare iaf, trots att vi inte uppdaterar så ofta mellan filmerna..
Så kändes det som att i brist på filmmaterial så borde jag ordna något annat att dela med mig av så att du som klickat dig in hit inte slitit på pekfingret i onödan och vad är roligare än lite allmän information?
Vi var ju på besök i Sveriges Huvfudstad Tierp för någon helg sen för att dem hade en dragracingtävling på deras helt nya motorarena och vi hade lovat att följa med Fast Freddys team (far åt två söta kioskmongon här) och filma lite åt dem, ni som är insatta i dragracing kanske vet vem "Fast Freddy" är, ni andra har förmodligen inte en aning! I vilket fall som helst så vi håller på och klipper ihop lite från den tävlingen och det blir nog klart snart!
Vi har även köpt en ny leksak till kameran som bör komma med posten i veckan! Sen har vi planer på att göra lite saker i helgen som vi garanterat kommer Movietapea!
Det var väl allt för nu!
Föresten här är något att memorera! Nyttiga Fakta!
Bra att veta
Den minsta ugglan är kaktusugglan (Micrathene whitneyi) från sydvästra USA och Mexiko har en medelhöjd på 12-14cm och väger mindre än 50 g
BONUS
Om man tar nervtrådarna från en person och lägger dem på en lång rad,
så dör den personen.

2011-10-05
20:12:50

Nedlagt projekt - Ett
Många filmer vi gör blir aldrig ens halvfärdiga, som den här tex. Men vissa delar kan vara värda att visa ändå kände vi så i framtiden lägger vi upp matrial som är halvdugligt under "nedlagt projekt! Den här la vi ner pga att bilen gick sönder och vi insåg att vi hade filmat hela filmen kasst, men man lär sig av sina misstag!